De goede doelen van de LEO Rally

Het goede doel: Stichting Speelgoedbank “de Grabbelton” Zuid-Limburg

Steeds meer gezinnen in Limburg moeten rondkomen onder de armoedegrens. Ze zijn daardoor niet in staat om speelgoed aan te schaffen voor kinderen. En ieder kind verdient het om te spelen. De volledige opbrengst van de LEO Rally 2022 komt ten goede van Stichting Speelgoedbank “de Grabbelton” Zuid-Limburg. Ook kunnen deelnemers van de rally en bezoekers op 25 september speelgoed inleveren in de grabbelton op locatie Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht.

De afgelopen jaren heeft LEO Club Sittard-Geleen in totaal meer dan € 15.000 opgehaald voor ’t Verschueren Pijporgel, Stichting Stolpersteine, Stichting PIMMA, Stichting Wensambulance, Kasteelpark Born, het Jeugdcultuurfonds en de Sittardse Horeca. Ook dit jaar hoopt LEO Club een mooi bedrag op te halen voor Stichting Speelgoedbank “de Grabbelton” Zuid-Limburg.

Wensboom cadeau
Het is dit jaar ook mogelijk om een kleine bijdrage te geven aan Stichting Speelgoedbank “de Grabbelton” Zuid-Limburg door het doneren van een “wensboom cadeau”.  Met een bijdrage van € 10,- zorgt De Grabbelton ervoor dat kinderen die het echt nodig hebben een Sinterklaascadeau ontvangen van deze bijdrage. Een bijdrage kan eenvoudig via onze ticketpagina.

Onderstaand vind u een opsomming van de goede doelen welke de LEO Rally de afgelopen jaren gesteund heeft:

Editie 2020: Kasteel Park Born en deelnemende horeca. €1.850 EUR ingezameld.

Kasteelpark Born is een dierenpark dat gelegen is in de tuinen van voormalig Kasteel Born. In het park ervaar je de rust die er al van oudsher heerst. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de dieren en het natuurschoon.

Editie 2018: Stichting Wensambulance. €3.875 ingezameld.

Stichting Wensambulance verzorgt wensritten voor mensen die ernstig ziek en bedlegerig zijn of terminale wensvragers waarbij regulier vervoer niet meer mogelijk is en er geen alternatieven zijn.

Editie 2017: Stichting Pimma. €4.361 ingezameld.

Stichting Pimma zamelt geld in voor de bouw van scholen in Midden – Amerika. Op die manier genereert Stichting Pimma onderwijs en daarmee mogelijkheden voor kansarme kinderen.

Editie 2016: Jeugdcultuur fonds Sitterd – Geleen. €2.600 ingezameld.

Jeugdcultuurfonds sport Limburg betaalt de contributie voor kinderen en jongeren tot gezinnen waar te weinig geld is om te sporten. Meedoen = meer kansen.

Editie 2015: Stichting de Stolpersteine. €2.215 ingezameld.

Het doel van Stichting Stolpersteine is om herdenkingsstenen (Stolpersteine) te plaatsen als blijvende herinnering aan de vervolgingsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog uit de gemeente Sittard – Geleen en de omliggende kerkdorpen.

Editie 2014: Stichting behoud Franse Klooster. €1.690 EUR ingezameld.

Bij deze editie zamelden we geld in voor de restauratie van het ‘Verschueren Pijporgel’ van het Franse klooster in Sittard – Geleen.