Het goede doel van 2020!

Kasteelpark Born

Met trots presenteren wij het goede doel voor 2020: Kasteel Park Born

Enkele weken geleden trok het Kasteelpark in de media aan de bel: voeding voor de dieren is duur, maar als gevolg van de Coronacrisis is het park dicht en komt er geen geld binnen via ticketverkoop. Extra inkomsten zijn dus ook noodzakelijk! Wij als LEO Club Sittard-Geleen hebben allemaal warme herinneringen aan het Kasteelpark in Born en willen hun graag helpen in deze moeilijk tijd. Samen houden we Kasteelpark Born overeind!

Kasteelpark Born is een dierenpark dat gelegen is in de tuinen van voormalig Kasteel Born. In het park ervaar je de rust die er al van oudsher heerst. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de dieren en het natuurschoon.

De trompetzwanen begroeten iedere bezoeker enthousiast met hun trompetgeschal en ook de nandoes en alpaca’s komen nieuwsgierig een kijkje nemen. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden en in de grote doorloopvolière vliegen de vele parkietachtige om je heen.

In het park wandel je langs herten, roofdieren, stekelvarkens, landschildpadden en apen. Bij een aantal verblijven wordt de voedertijd aangegeven. Als de verzorger de dieren voert geeft hij informatie over het dier. Verder kun je op de grote kinderboerderij geiten aaien.

In het Kriebelhuis maak je kennis met onder meer diverse soorten wandelende takken, tropische kikkers, vogelspinnen, axolotls, leguanen en tropische planten.

Midden in het park is een grote speeltuin. De speeltuin ligt naast het terras, zodat de ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen, springen op de air trampoline of spelen in het zand.

563775_426454370760974_1036598834_n